26 czerwca 2014

kuchnia na piatkę

*

Ciało jest świątynią ducha....



















 ...dlatego świadomie przyglądamy się sposobom jego odżywiania.

W przyjaznej atmosferze otwartości, życzliwości rozmawiamy o naszych nawykach myślenia i odżywiania z refleksją, czy warto, a jeśli tak, to, w jaki sposób je zmieniać. Wiemy, że niewielka zmiana czyni dużą różnicę, zaś strategia małych kroków to skuteczna metoda dla wytrwałych i życzliwych sobie ludzi. Z tej perspektywy przyjrzymy się, na ile można wykorzystać je w procesie świadomego odżywiania ciała i umysłu, a tym samym wzbogacać poprzez zmysły doświadczenia duszy. 
Kuchnia na piątkę, czyli jak najlepiej potrafię wzmocnić energię pożywienia, a przy tym dobrze się bawić.

W czym rzecz?

Pięć żywiołów, pięć pór roku, pięć smaków, pięć fizjologicznych obszarów ciała i koło przemian w praktyce. Tabela produktów jest inspiracją do eksperymentowania.

A gdyby założyć, że ciało przyjacielem człowieka? Co to oznaczałoby dla każdego z nas?

Naturalny zegar narządów – cykl dobowy aktywności i odpoczynku

Uważność przygotowywania i spożywania posiłków; błogosławieństwo i celebracja.

Spojrzeć na siebie holistycznie, czyli… jak?

__________________________________________
ilustracja google
fragment konspektu na spotkanie w Kręgu Kobiet

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

dziękuję

linkWithin

Related Posts with Thumbnails